Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Προβοκάτσια!!!


Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ό,τι όλα αυτά που μας περιτρυγυρίζουν, από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο, είναι μια καλοστημένη παγίδα! Μια παγίδα την οποία κάποιοι έστησαν ώστε να μπορούν να ελέγχουν τον κόσμο!
Ακούγονται συνομωσιολογικά , αλλά αν το καλοσκεφτείς ίσως είναι έτσι.
Πως οι άνθρωποι ταυτίζονται με άλλους ανθρώπους; Δημιουργούνται ινδάλματα, είδωλα, ανθρώπους όπου ο λαός τους θεοποιεί! Γίνεται fan, οπάδος. Οπαδός που ανήκει σε μια ομοϊδεατή ομάδα, όπου μπορεί να συσπειρωθεί και να κινηθεί εναντίον μιας άλλης ομάδας ανθρώπων-οπαδών.
Η χειραγώγηση μιας τέτοιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι κατά το πλείστον ανήκουν στη συνομοταξία των αφελών, των ελλειπώς μορφομένων και μη εχόντων, έστω και ελάχιστη, παιδεία, είναι απλή και εύκολη υπόθεση.
Σ' αυτή τη συνομοταξία ανήκουν και οι οπαδοί των κομμάτων και ιδεολογιών, όπου χωρίς κανένα προσωπικό όφελος είναι ικανοί να αντιπαρατεθούν, με γνωστά αποτελέσματα, μόνο και μόνο για να υπερασπιστούν ένα τίποτε. Τα εγκλήματα που έχουνε γίνει στο όνομα μιας ιδεολογίας, είναι το δυνατότερο επιχείρημα στην προσπάθεια απόδειξης των ανωτέρω.
Από τα φωτηνότερα παραδείγματα είναι το ποδόσφαιρο.
Άνθρωποι δίνουν ραντεβού θανάτου, βιαιοπραγούν, καταστρέφουν περιουσίες,στο όνομα μιας Ανώνυμης Εταιρίας, στο όνομα ανθρώπων οι οποίοι πληρώνονται αδρά για να προσφέρουν "θέαμα".
Οι οπαδοί λοιπόν, που διαπράττουν τα προαναφερόμενα, είναι άνθρωποι χαμηλού μορφωτικού προφίλ, ελλειπούς μορφώσεως . Άνθρωποι που με απλές κουβέντες κατευθύνονται και χειραγωγούνται τόσο εύκολα, όσο ο έλεγχος ενός αλόγου.
Συνοψίζοντας, διαφορετικά από την κοινή λογική σκεπτόμενος, μπορεί εύκολα να εξαχθεί το συμπέρασμα πως όλα δημιουργούνται για την χειραγώγηση του πλήθους, χρησιμοποιούμενο για προσωπικό όφελος, και αποπροσανατολιζόμενο από τα πραγματικά του προβλήματα.
Απλώς ανοίξτε τα μάτια και ας δούμε τα γεγονότα πιο σφαιρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: