Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Ουδείς!!!

Χριστός Ανέστη ευχηθήκαμε όλοι... Αληθώς ο Κύριος!!! Μπορεί ο καθένας, κοιτώντας γύρω του, να αντιληφθεί την υποκρισία στα πρόσωπα πολλών..

Περιμένουν μια μέρα για να αποδείξουν την πίστη τους, μέσα σε ένα συνονθύλευμα κακογουστιάς, υποκρισίας, και πλουτικής επίδειξης!!!

Εξετάζοντας τα ένα ένα μπορεί κάποιος να βγάλει πολλά, ενίοτε χρήσιμα, μα πάντα ασφαλή συμπεράσματα!!! Η πίστη δεν έχει μεζούρα!!! Ο τρόπος που κάποιος πιστεύει διαφέρει, όμως υπάρχουν και κάποιοι άγραφοι κανόνες που τηρούνται εδώ και αιώνες!!!

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα, ακούγονται παρατηρήσεις από τους γύρω, για ησυχία, σεβασμό προς το μυστήριο και άλλες παρόμοιες καταστάσεις!!! Ακούγονται από στόματα που δεν έχουν το δικαίωμα να τις ξεστομίζουν!!!

Γυρνάς, κοιτάς και αντιλαμβάνεσαι πως αυτός που σου κάνει την παρατήρηση είναι κάποιος που έβαλε το ακριβό του κοστούμι, ενίοτε με τη φίρμα μοστραρισμένη και ευδιάκριτη, συνοδευόμενος από μια κυρία ντυμένη σαν λατέρνα, με ένα ύφος χιλιάδων καρδιναλίων!!! Κάποιος που τη στιγμή που βιώνεις εσύ το θαύμα όπως το αντιλαμβάνεσαι, αυτός έχει απλώς έρθει στην εκκλησία για να διατυμπανίσει τα κάλλη του, το νεοπλουτισμό του και την απίστευτη διάθεση για κακή κριτική!!! Κι όμως δίνεις τόπο στην οργή, λόγω της ημέρας, και γυρνάς, ενδεχομένως λανθασμένα, το κεφάλι σου!!! Λανθασμένα γιατί πολύ απλά η απάντηση είναι υπέρ σου!!! 

Βλέπεις άλλους ανθρώπους που πραγματικά νιώθουν αυτό που ήρθαν να παρακολουθήσουν αλλά και άλλους που δεν καταλαβαίνουν στο ελάχιστο τι σημαίνει όλο αυτό!!! Κοπέλες ντυμένες λες και πάνε στα μπουζούκια, με μηδενικό σεβασμό προς το μυστήριο και τους γύρω τους!!! Ανθρώπους που προσπαθώντας να δείξουν πως είναι καλοί Χριστιανοί μπαίνουν μπροστά μπροστά στη λειτουργία με αποτέλεσμα να τη δυσχεραίνουν!!! 

Κι εκεί που έχεις ηρεμήσει απ' όλη αυτή την πανδαισία συμπεριφορών έρχεται και ο παπάς να σου δώσει τη χαριστική βολή!!! Αντί να ακούσεις την ευλάβεια και τη ρητορικότητα στη φωνή του, ακούς την ψαλμωδία με «χαριτωμενιές» λες και βρίσκεται σε κάποιο talent show και προσπαθεί να αποδείξει πως είναι ικανός τραγουδώντας ακαπέλα κάποιο μεγάλο hit!!! 

Ο Θεός δεν θα μας κρίνει για αυτό που φοράμε!!! Δεν είναι ο Χριστιανισμός οίκος μόδας, πασαρέλα ή διαγωνισμός ομορφιάς!!!

Ας αφήσουμε λοιπόν την επιφανειακή πίστη συνδυαζόμενη με «υψηλή ραπτική» και gossip σχόλια (σ.σ. εν ώρα λειτουργίας) και ας βρούμε αυτό που πραγματικά πρεσβεύει η θρησκείας μας!!!

Ας μην είμαστε του «φαίνεσθε» αλλά του «είσθε»!!!
ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ, μηδενός εξαιρουμένου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: